Info

Tarieven

De prijs die u betaald voor een behandeling is een all-in prijs. Het bedrag voor een behandeling wordt mede bepaald door gedrag van uw hond (Onrust = kost het wat meer tijd) en de eventueel aanwezige klitten in de vacht. Uw hond gaat standaard in bad, wordt geföhnd en in model geknipt. Nagels en oren worden nagekeken en zo nodig ook behandeld. Neem gerust contact met mij op voor een prijsindicatie.

Aangesloten bij de ABHB

ABHB is dé vakorganisatie voor trimsalons. Trimmers die aangesloten zijn bij de ABHB verstaan hun vak, zijn altijd gediplomeerd en ingeschreven bij de KvK.

Behandelingen

Hondentrimsalon Qwispel biedt een complete verzorging voor uw hond. Alle honden worden deskundig behandeld en krijgen alle aandacht en tijd die nodig is. Trimmen is een verzamelnaam voor alle behandelingen die nodig zijn om de vacht in goede conditie te brengen en te houden. Er zijn verschillende methodes om de vacht te behandelen.

Vacht

 • Plukken
  Plukken is het verwijderen van de oude, bovenste laag, loszittende haren van de ruwharige vacht. De vacht moet “plukrijp” zijn om de huid en de hond zo min mogelijk te irriteren. Voor de meeste plukvachten die tot op de onderwol geplukt worden is twee keer per jaar een bezoek aan de trimsalon genoeg.

 • Strippen
  Bij een plukvacht kan men kiezen voor een zogenoemde stripvacht. Hierbij bestaat de vacht uit drie lagen en wordt alleen de bovenste laag uitgeplukt. De hond houdt een deel van zijn ruwharige vacht. Voor deze behandeling is het nodig dat uw hond om de 3 maanden geplukt wordt.

 • Knippen of effileren
  Bij deze behandeling wordt de vacht ingekort met een schaar. De hond kan na het wassen in elk gewenst model geknipt worden. Bij effileren wordt er gebruik gemaakt van een schaar met 1 recht blad en 1 getand blad. Ook effileren kan tot elk gewenstste lengte.

 • Scheren
  Bij scheren wordt de vacht ingekort met behulp van een tondeuze. De lengt van de vacht kan variëren van 5 mm tot 2,5 cm. Soms is er geen andere mogelijkheid dan de hond kort te scheren. Soms kiezen mensen voor een kort model om het onderhoud thuis makkelijker te maken of omdat ze het mooi vinden staan.

 • Ontwollen
  Bij ontwollen wordt de losse onderwol uit de vacht verwijderd. Deze behandeling bestaat uit het verwijderen van de loszitten haren d.m.v. Wassen, föhnen en het uitborstelen.

Tanden

Het reinigen van het gebit is een taak voor de dierenarts. Als de hond het toelaat kan bij licht tandsteen vorming de tanden behandelen.

Anaalklieren

In dit gebied kunnen problemen ontstaan door indrogen of overvulling
Als de klant aangeeft dat de hond mogelijk last heeft van zijn anaalklieren kan ik, in overleg, deze legen.